Loading
00

Interior designer of 2018

Press > Interior designer of 2018
Year: 2018

Всяка година „Дибла“ се наема с нелеката задача да открои един от тях. За наше щастие, конкуренцията за званието „Дизайнер на годината“ е винаги напрегната – това говори за високото и постоянно повишаващо се ниво на българския дизайн, както и за развитието в обществото на плодотворна среда за неговата изява.

Именно затова обаче изборът е неимоверно труден – защото сред кандидатите няма нито един, който да не е достоен за званието. Тази година журито се опита да сравни заслугите на три утвърдени и популярни имена за развитието и разпространението на българския интериорен дизайн. Кандидатурите в тази категория се избират от самопредложили се дизайнери, такива предложени от трети лица и предложени от „Дибла“.

Именно екипът на Платформата следи развитието на бранша от години, познава в детайли професионалистите, тяхната дейност и проекти и има основна функция при окончателния избор на „Дизайнер на годината“.

Най-авторитетното признание в бранша се присъжда за развитие и принос към българския дизайн, опит, професионализъм, разнообразни по естество и мащаб проекти и успешно популяризиране на българския дизайн на международна сцена.

Най-желаното отличие връчи г-н Иво Димитров, а Дизайнер на годината 2018 г. е Краси Капитанов.